Vremea se schimbă brusc. Prognoza meteo pe patru săptămâni, pentru întreaga țară

Vremea va începe să se răcească în următoarea perioadă. Cea mai accentuată scădere va avea loc pe parcursul acestei saptamani.

VREMEA ÎN SĂPTĂMÂNA 24 septembrie – 1 octombrie

Valorile termice medii ale perioadei, cel mai probabil, se vor situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a ţării, în timp ce cantităţile de precipitaţii este posibil să fie excedentare în regiunile sudice şi apropiate de normele climatologice în restul teritoriului.

Ne putem aştepta ca de la o zi la alta să fie diferenţe de 10 grade.

VREMEA ÎN INTERVALUL 1 – 8 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii în jumătatea estică a teritoriului, iar în rest vor fi, posibil, uşor sub aceste medii.

Din punct de vedere pluviometric, cantităţile de precipitaţii se vor încadra în limitele normale ale perioadei în jumătatea nordică a teritoriului, dar şi uşor excedentare local la munte şi în sud-vest.

VREMEA ÎN PERIOADA 8 – 15 octombrie

Temperaturile medii se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii, în cea mai mare parte a ţării. La nivel de precipitaţii, estimările relevă norme apropiate de normalul săptămânii în cea mai mare parte a teritoriului, cu o tendinţă uşor excedentară pe arii restrânse în estul ţării.

VREMEA ÎN SĂPTĂMÂNA 15 – 22 octombrie

Temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale săptămânii în majoritatea regiunilor, iar cantităţile de apă prognozate se vor situa, în general, în jurul normelor climatologice, în cea mai mare parte a ţării, notează ANM.

(Visited 532 times, 1 visits today)