Metoda “tuica”. O noua inselătorie face ravagii în sate

Cazurile în care bătrânii sunt înşelaţi prin această metodă devin tot mai numeroase, în special în mediul rural. Cel mai recent caz de acest gen a avut loc zilele trecute, când doi bătrâni au rămas fără economiile pe care le făceau de ani buni.

Trei răufăcători s-au prezentat la uşa unei familii de bătrâni şi au întrebat dacă pot să cumpere ţuică. Bătrânul le-a spus că nu se ocupă cu aşa ceva, dar s-a oferit să le vândă 2 litri de băutură din producţia proprie. Doi dintre “cumpărători” au coborât în beci cu bătrânul, iar al treilea, profitând de neatenţia femeii, care întindea rufe pe sârmă, a pătruns în locuinţă şi a furat din dulap 12.000 de lei.

Cei trei s-au scuzat că nu au bani româneşti în portofele şi i-au spus bătrânului că se duc până la maşină şi apoi se întorc pentru a cumpăra ţuică. Când au văzut că tinerii nu s-au mai întors, bătrânii au intrat în locuinţă şi au observat că hainele erau împrăştiate şi banii le fuseseră furaţi.

Bonus: Povestea emoționantă a unui copil care își vinde jucăriile pe stradă ca să-și cumpere haine de iarnă a devenit virală! Un copil de numai 10 ani, din Mioveni, îndură zi de zi frigul pentru a-și vinde ultimele jucării rămase ca să-și cumpere haine pentru iarnă.

Totul a început în urmă cu câteva zile, într-un gang din orașul Mioveni (județul Argeș). Băiatul de 10 ani își întinde jucăriile pe o ladă și le vinde trecătorilor. Zi de zi, băiețelul, ai cărui părinți au divorțat, în dură frigul pentru a face rost de bani.

Silvan-DJ Ewi, un DJ din Mioveni i-a făcut o poză băiatului şi a postat următorul mesaj pe o rețea socială: „Îşi vinde jucăriile ca să îşi cumpere haine de iarnă. Cam aşa procedează un băiat de 10 ani. L-am găsit în Mioveni, gangul de la dispensar (lângă Codimpex). Nu ştiu mare lucru despre el, a zis că părinţii sunt divorţaţi. Mi-a spus că vrea să îşi cumpere haine şi un zmeu”.

Povestea emoționantă a copilului a stârnit sute de reacții pe rețeaua de socializare, iar numeroși oameni au cerut mai multe informații despre el pentru a-l ajuta.

Bonus: A văzut un băiețel stând zile la rând pe stradă, în același loc, cu doar câteva hainele pe el și o ladă întinsă pe jos. Când s-a apropiat de el, a rămas fără cuvinte: „Mi-a spus că vrea…” Uite ce face băiatul pe stradă zi de zi . Pe 28 iulie 1945, o femeie a reușit să supraviețuiască după ce liftul în care se afla, s-a prăbușit de la etajul 79. Incidentul s-a petrecut după ce un avion a lovit Empire State Building. Avionul B-25 se afla într-un zbor de rutină, pilotat de către Căpitanul William F. Smith, care condusese cele mai periculoase misiuni din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Deși avea o vastă experiență, căpitanul a avut ghinion de o zi cețoasă care i-a îngreunat pilotajul chiar și după ce turnul de control l-a asigurat că este totul în regulă.

Avionul a lovit din plin cea mai înaltă clădire din lume, la acea vreme, în urma coliziunii murind 14 oameni. La momentul impactului, o tânără de 19 ani, Betty Lou Oliver, se afla în lift, la etajul 79. Ciocnirea a defectat motorul liftului, acesta prăbușindu-se la subsol. Din fericire, tânăra a supraviețuit impactului, însă și-a fisurat pelvisul, spatele și gâtul. Supraviețuirea miraculoasă a fost motivată de o întâmplare a fizicii, potrivit căreia, după ce cablurile s-au rupt, acestea au aterizat sub lift, creând un efect de amortizare la prăbușire.

(Visited 436 times, 1 visits today)